Florida roadtrip

En rundresa med bil i Florida är en perfekt resa för barnfamiljen. Våra barn var 6 och 9 när vi var där vilket jag tycker var en bra ålder. Men Florida har något för alla åldrar och inte minst i Orlando kan varje åldersgrupp få sitt. Vi var där i slutet av februari och början på mars. Då var det mestadels varmt och skönt men vi hade regn och lite kallare uppe i St Augustine som ligger vid kusten i nordöstra Florida.

Här ger jag tips om sevärda platser. Länkar till utförligare information om varje ställe finns nedan i texten.

Vår resplan:

Dag 1-3              Ft Lauderdale
Dag 3-6              Orlando och DisneyWorld
Dag 6-8              St Augustine
Dag 8                 St Augustine – Kennedy Space Center – Orlando
Dag 8-10            Orlando och Universal
Dag 10-14          Naples
Dag 14               Naples – Everglades – Miami
Dag 14-16          Miami

florida rutt
Karta från Google maps

I Ft Lauderdale bodde vi i norra delen av staden, Lauderdale by the sea, vid North Ocean Drive vilket var helt ok. Stranden här var lugnare och mer långgrund än södra delen.

IMG_3380
Stranden utanför North Ocean Drive
20170219_103245
Stranden utanför North Ocean Drive

Så vill du ha en livligare tillvaro ska du söka dig till södra delarna närmare Downtown. En dag höll vi till på stranden Las Olas som hade mer puls och större utbud av barer och restauranger.

IMG_3371
Las Olas
IMG_3373
Las Olas
IMG_3374
Las Olas

Dresscoden i Ft Lauderdale verkar för övrigt vara short och t-shirt  och här bara kryllar av pensionärer.

De första dagarna är framförallt vår yngsta rejält jetlaggad och somnar två kvällar i rad innan vi fått in maten på restaurangen. Så ett tips är att låta framförallt de små äta tidigt.

I utkanten av Ft Lauderdale ligger outleten Sawgrass Mills Mall som är gigantiskt stort. Vi var där i flera timmar men hann bara igenom hälften. Ett besök på Djungle café eller en gigantisk godisaffär så håller du barnen glada också.

20170218_182520
Godisbutik Sawgrass Mills

Ett bra frukostalternativ om det inte finns på hotellet är Denny’s som hade mycket och bra att välja på.

Vi hade bokat i stort sett alla hotell hemifrån för att slippa tokleta hotell på plats och istället kunna göra annat på dagarna och kvällarna. Jag tycker att det var skönt och vet du vilka ställen du vill åka till och när kan det verkligen vara värt det.

Resan från Ft Lauderdale till Orlando tog ca 3.5 timmar. Där checkade vi in på ett Holiday Inn-hotell som låg nära DisneyWorld som var ett givet besök med tanke på barnens ålder. Tips inför ditt besök på DisneyWorlds Magic Kingdom finns att läsa på följande inlägg.

20170220_102340
Magic Kingdom
received_10154375236982467
Magic Kingdom

received_10154375246217467

 

Vi tänkte att det blir alltför intensivt att beta av alla nöjesparkerna direkt efter varandra så vi beslöt att åka till St Augustine några dagar emellan. St Augustine är en trevlig stad som sägs vara USAs äldsta kolonialstad. Här finns en stor fästning, ett piratmuseum, fina byggnader, en chokladfabrik och en stor strand.  Resan till St Augustine skulle ta ca två timmar men nog närmare tre på grund av köer.

 

Sedan var vi redo för nöjesmeckat Orlando igen. På vägen dit besökte vi Kennedy space center på Cape Canaveral.  Platsen där USA:s dröm om att vara först på månen realiserades.

 

Efter stängningsdags åkte vi vidare till Orlando och hotellet Drury Inn and Suites som utgjorde en bra utgångspunkt för Universal som vi spenderade en heldag på dagen efter. De har helt grymma åkattraktioner i 3D och 4D. The Wizarding World of Harry Potter är ett måste för alla Harry Potter-fans.

20170225_095251
The Wizarding World of Harry Potter
20170225_100300
The Wizarding World of Harry Potter
20170225_144713
Universal

Dagen efter skulle vi korsa Florida-halvön och åka västerut. En rekommendation är att inte bara köra på motorvägarna. Vi tog lite mindre vägar på vägen mellan Orlando och Naples och fick då se apelsinodlingar, stora trailercampingar, fina rancher, industrier och lite av Floridas natur.

Naples är en jättefin och kanske något tillrättalagd stad. Stranden är mjuk och vit, vattnet är klart. Piren utgör ett blickfång och runt den samlas fiskare, måsar, pelikaner och delfiner. Ett längre inlägg om Naples hittar du här.

received_10154375212537467received_10154375220712467IMG_3519IMG_3487IMG_3483

En trevlig utflykt från Naples är Sanibel island som vi kallade snäckön eftersom den är känd för alla snäckor som sköljs upp på stränderna varje natt. På dagarna går sedan många runt och plockar på sig den ena fascinerande snäckan efter den andra.

IMG_3481IMG_3479

Nu började vi närma oss slutet på resan men också en av höjdpunkterna som jag längtat efter i flera år;  Everglades.

20170302_123420IMG_3570IMG_3579

IMG_3556

Att åka runt på en airboat och se sjökor och alligatorer är ett minne för livet. Vi kombinerade en mangrovetur med en grassland-tur. Du ser alligatorer på båda men vi såg fler andra djur (sjökor och tvättbjörnar) på mangroveturen. Det är också väldigt coolt att åka i hög fart i korridorerna av mangroveträsk på den turen. Å andra sidan är grasslandet fint och kanske lite mer det som i alla fall jag hade sett framför mig, säkert baserat på filmer och naturfilmer.

Efter vi lämnat Naples och tagit ett stopp i Everglades, kom vi fram till Miami beach som skulle få avsluta resan. Miami beach är speciellt med sin art deco-arkitektur och sina barer och klientel. Ett måste kanske men 1-2 dagar räcker enligt mig.

received_10154377606477467received_10154377603877467received_10154377609872467


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s