Kennedy Space Center och Cape Canaveral

Under kalla kriget trappades även kampen om rymden upp. Sovjetunionen hade skickat första människan ut i rymden men USA skulle minsann bli först med att sätta en fot på månen. I president John F Kennedys berömda tal 1962 om rymdsatsningen säger han ”We choose to go to the moon”.

En konsekvens av satsningen var att bygga ut rymdcentret vid Cape Canaveral i Florida och det är sedan härifrån som rymdraketen Saturn V med Apollo 11-besättningen sköts upp 1969.

kennedyspacecenter
Foto: Kennedy Space Center
explore_attractions-hero
Foto: Kennedy Space Center

Kennedy Space Center  genomförs fortfarande uppskjutningar då och då som är öppna för allmänheten att titta på. Men de allra flesta besökare hamnar på Kennedy Space Center Visitor Complex. Här kan du se raketer, rymdfärjor, följa med på en simulerad raketuppskjutning, se IMAX-filmer.

RocketGardenatsunset
Bild: Kennedy Space Center

Största magic moment

Absolut störst behållning av besöket var att se rymdfärjan Atlantis. I sann amerikansk hjältefilmanda byggdes berättelsen upp om trotjänaren Atlantis innan ridån gick upp och en brummande röst ekade ”Welcome home Atlantis”. Inte ett öga var torrt.

Not so magic moment

Logistiken kring lunchserveringen. Jag vet ärligt inte vad jag ska ge för tips här då alternativen var begränsade. Men ska ni äta lunch på Orbit café – sätt av rejält med tid. Logistiken var under all kritik vilket gjorde att det tog onormalt lång tid och var onödigt krångligt att få sin mat. Men förhoppningsvis är det något som de också själva upptäckt och åtgärdat.


En reaktion på ”Kennedy Space Center och Cape Canaveral

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s