Om mig

Min stora passion är att resa och att göra det till en upplevelse, inte bara ett miljöombyte. Varje resmål har något att förföras av, oavsett om det är Paris, Singapore, Uzbekistan eller Hamburg. Jag vill med min blogg ge inspiration till din nästa resa och dela med mig av fakta, tips och reseminnen. Mitt motto är: Aldrig samma resmål två gånger så länge det finns ett annat att upptäcka. Jag vill uppleva så många olika platser och kulturer som möjligt och även ge mina barn glädjen, kunskapen och vidsyntheten som man får utav att resa.

Jag heter Marina Gummesson, är 43 år gammal och är en reslysten småbarnsmamma som försöker hitta det unika och genuina för varje destination. Sitter jämt och planerar för nästa resa eller tittar på naturprogram eller i kartböcker och resetidningar och låter mig förföras.

Jag bor vid Mälaren tillsammans med min sambo Per och mina döttrar Moa (10) och Meja (8). När jag inte jobbar är jag antingen i trädgården eller planerar för min nästa resa.

Har du frågor om något av resmålen eller mina inlägg är du välkommen att kommentera. Eller mejla mig på förnamn_efternamn@hotmail.com.

Hoppas att du finner inspiration och tips inför din nästa resa! Välkommen!

Följande länder i världen har jag besökt. Några kommer jag att skriva om retroaktivt, dvs jag återberättar redan genomförda resor och inte bara kommande. Är det något land du är nyfiken på, hör av dig så kanske jag kan lyfta fram det.

Aruba och Nederländska Antillerna
Australien
Belgien

Bosnien och Hercegovina
Cook-öarna (tillhör NZ)
Cypern
Danmark
Ecuador med Galapagos
Egypten
Estland
Fiji
Finland
Frankrike
Förenade Arabemiraten
Grekland
Indonesien (Bali)
Italien
Jamaica
Japan
Kina (Hong Kong)
Lietchenstein
Kroatien
Luxemburg
Malaysia
Marocko
Monaco

Montenegro
Nederländerna
Norge
Nya Zeeland
Portugal
Schweiz
Singapore
Slovenien
Spanien
Storbritannien (England, Skottland)
Tanzania
Thailand
Tjeckien
Turkiet
Tyskland
USA
Vatikanstaten
Österrike
Bilder och upphovsrätt
Alla bilder på bloggen är tagna av mig eller reskamrat om ingen annan källa anges. Det går säkert bra att använda någon bild om du vill men meddela mig och länka tillbaka till källan.