Björnrike

Skidweekend i Björnrike

Nyss hemkommen från Härjedalen och vår andra skidsemester med barnen. Nu fick även vår minsting Meja (3) ta ett par lektioner med skidlärare. Hon åkte störtlopp hela första dagen men andra dagen lärde en duktig skidlärare henne att korsa skidorna och svänga samtidigt och därmed stanna själv. Och Meja var så stolt när hon visade detta för oss! Skidlärarna sade att vi ska försöka åka framför henne och göra stora svängar och låta henne åka efter men jag tror att hon är lite för ung fortfarande för att greppa det där med att svänga. Nästa vinter när hon är 4.5 år kommer det vara lättare tror jag. Nuförtiden lyder rönen att åka framför och visa barnen hur de ska göra och låta de åka med armarna utsträckta. Ingen sele! Det ser jättesmidigt ut med selarna som många föräldrar har på sina barn i backen men skidlärarna avrådde bestämt.

IMAG1724

Moa (6) är en naturbegåvning och åker kontrollerat i de flesta backar. Båda gillar när det går fort vilket oroar mig och Pelle en aning. Meja är en sån som kommer hålla på med skicross när hon blir stor….

Jag och Pelle fick lite egen skidåkning när barnen tog skidlektioner, annars delade vi oftast upp oss. Den ena av oss åkte ngn av de två barnbackarna med Meja och den andra åkte med Moa i lite större backar. Jag försökte jobba på min skidåkning. Tog en lektion förra året när vi var uppe och jobbade nu verkligen på att göra som jag blivit lärd då.

IMAG1751 IMAG1750 IMAG1746

wpid-IMAG1743.jpg

Vi är nöjda med vår skidhelg i Björnrike, en del av Vemdalen, men med facit i hand så är det lite för mycket bilåkande i relation till antal skiddagar när vi bara åker över en helg. När man åker från Sthlms/Mälardalstrakten som vi gör så är det ju smidigare med Sälen över en helg. Och ta Vemdalen när man har möjlighet att åka en hel vecka som vi gjorde förra året. Nu blir det hela torsdagen i bilen, åka skidor fredag och lördag och sen hela söndagen i bilen igen.

Boende: Blåbärskullen, 6 bäddar. Bokat med skistar. Helt ok, liten men välplanerad stuga med bastu. Det går inte att ta på skidorna direkt utanför stugan utan kräver en kort promenad till lift och transportled ner till skidskola mm.

Förra året var vi i Vemdalsskalet, läs om det här. Det boendet var mycket fräschare men också större och dyrare och där bodde vi ju nästan i backen.

 

En reaktion på ”Björnrike

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s