Disney World Magic Kingdom

20170220_102340

Runt Orlando finns fler nöjesparker än du rimligtvis kan hinna med på din resa. Dessutom är det inte billiga nöjen så det gäller att välja och prioritera med omsorg. Våra döttrar var 6 respektive 9 år när vi var i Florida, perfekta åldrar för att fortfarande uppskatta Disneys magiska värld men också tillräckligt stora för att tycka Harry Potter är spännande. Vår lott föll därför på dels klassiska Disneys Magic Kingdom och dels Universal som har The Wizarding World of Harry Potter. Först berättar jag om Magic Kingdom, Universal blir ett eget inlägg. Kommer vi tillbaka till Florida så lär barnen vara mycket äldre och då hellre vilja besöka en vattenpark, Epcot eller liknande.

Det är faktiskt väldigt underhållande att helt kliva in i Disneys magiska värld och bara roa sig med barnen. Här finns snälla berg- och dalbanor, uppträdanden, mysiga spökhus, möten med Disneyprinsessor, biografer och åkattraktioner i 3D, trädkojor, hjulångare och alla möjliga typer av åkattraktioner som i stort sett alla är anpassade för små barn. Här finns också goda våfflor med nutella och frukt och Musse Pigg-glass som kostar fem dollar. Här finns Disney-souvenirer som kostar skjortan. Här kan du äta pasta på Tony’s restaurang från Lady och Lufsen och här kan du se amerikanska familjer i flera generationer och likadana t-shirts som gör en once in a lifetime-resa tillsammans. Och här kan du se det mest magiska fyrverkeri som du garanterat sett. Jag blev jätteimponerad av fyrverkerishowen och när jag trodde att den var klar hade vi bara kommit halvägs. Svensken i mig funderade förstås över klimateffekterna att göra så varenda kväll året om, men mäktigt var det.

Magic Kingdom är en del av Disney World som också innefattar parker som Epcot, Disney Hollywood Studios och Disney’s Animal Kingdom. De äger även vattenpakerna Blizzard Beach och Typhoon Lagoon. Det går att kombinera inträde till flera parker men jag tycker man behöver räkna med minst en dag för respektive park. Vi valde att ägna två dagar i bara Magic Kingdom då vi ville kunna ta det lugnt och känna att vi hann med allt det vi ville se och göra. Det gjorde att vi första dagen kunde vara där vid öppningsdags och sedan trötta av en intensiv dag åka hem vid 18-tiden på kvällen för att dagen därpå ta lite sovmorgon och med glada barn sedan istället stanna till fyrverkerierna och stängningsdags på kvällen.

received_10154375246217467

Magic Kingdom består i sin tur av sju fantasi- och äventyrsriken och i mitten ligger det berömda Disney-slottet (Askungens slott). Precis utanför slottet finns en scen som det är uppträdanden på flera gånger om dagen.

20170220_103126

 

Berg- och dalbanorna som Big Thunder Mountain Railroad, Splash mountain, Seven dwarves mine och Space Mountain är alla roliga men jag kan tänka mig att de är lite lama för ungdomar. En attraktion som vi vuxnatyckte var väldigt kul var Buzz Lightyears Space ranger spin, lite som laserdome men i en tecknad rymd-värld.

Några praktiska tips:

  • Välj preferred parking – kostar lite extra men gör att du får parkera närmare ingången
  • Ta med eget snacks och dricka, det är väldigt dyrt inne i parken
  • Ladda ner appen och där kolla kötider till attraktioner, karta och annat
  • Stanna till fyrverkerierna
  • Det finns många hotell i närheten, också flera Disneyhotell som säkert är jättebra att bo på om du ska till Disneys egna parker. Vi valde Holiday Inn Express and Suites samt Drury Inn and Suites. De är enkla och rena hotell som ligger på ett väldigt bekvämt avstånd från Disney World och Universal. Holiday Inn har även egna bussar som tar gästerna till parkerna men vi valde egen bil då vi själva ville bestämma tiderna.
  • Disney har något som de kallar Fast pass. Fast passet gör att du kan vid ett visst klockslag gå in i en snabbkö på vissa attraktioner. Men du kan endast ha tre attraktioner markerade samtidigt. Så Fast passet använder du till de attraktioner som är populärast som t ex Big Thunder Mountain Railroad, Splash mountain, Seven dwarves mine och Space Mountain.
  • Förvänta dig köer. Till första entrén. Sen till tåget som tar dig in till själva parken. Sen genom säkerhetskontrollen. Sen till varenda åkattraktion. Och varje gång du ska äta. Så tänk på att allt tar längre tid än vad du tror.

Och…smakar det så kostar det. Räkna med 10 000 kr för två dagar med inträde (822 dollar feb 2017), parkeringsavgifter, mat, snacks och presenter.


2 reaktioner på ”Disney World Magic Kingdom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s