Gotland

I somras var vi några dagar på Gotland och hade det riktigt bra. Vi träffade vänner och åkte runt och tittade, bland annat på detta lite udda ställe på nordöstra ön. En gammal nerlagd fabrik, omvandlad till hotell och restaurang. I avskalad och något karg miljö. Varken åt eller bodde här så det kan jag inte uttala mig om, men jag måste säga att jag mer och mer faktiskt börjar gilla den här typen av platser där hjärnan och ögonen får vila något från alla färger och överstimulerande synintryck överallt.

wpid-imag0574.jpg wpid-imag0572.jpg wpid-imag0570.jpg wpid-imag0567.jpg wpid-imag0566.jpg wpid-imag0565.jpg wpid-imag0564.jpg

Förutom Furillen var vi bland annat vid naturreservatet och utsiktsplatsen Högklint strax söder om Visby. Vilken utsikt över Gotlandsfärjorna och Östersjön! Vi gick på upptäcksfärd efter Rövar Liljas håla, det tyckte tjejerna var väldigt spännande.

IMG_1109 IMG_1125 IMG_1133 IMG_1140

 

Vi gjorde också ett litet stopp vid Aner vattenkvarn. Barnen tyckte det var intressant att se hur det gick till förr i tiden.

wpid-imag0522.jpg

 

Vi kunde ju inte lämna Gotland utan att titta på raukar. Vi valde Asunden som är ett naturreservat och raukfält öster om Slite på nordöstra Gotland.

Jättefint och magiskt! Och mysigt med fåren som grannar.

wpid-imag0557.jpg wpid-imag0553.jpg wpid-imag0547.jpg wpid-imag0545.jpg wpid-imag0543.jpg wpid-imag0540.jpg wpid-imag0538.jpg wpid-imag0533.jpg wpid-imag0528.jpg

 

Hotelltips 

Vi hittade ett litet underbart hotell på Gotland. Ca 8 km öster om Visby ligger Hotell Hallfreda. Smakfullt inrett, underbar lantlig omgivning och sköna goa sängar!

wpid-imag0498.jpg wpid-imag0493.jpg

Bild från hotellets webbsajt
Bild från hotellets webbsajt
Bild från hotellets webbsajt
Bild från hotellets webbsajt
Bild från hotellets webbsajt
Bild från hotellets webbsajt

Vi bodde även på Kneippbyns resort, ett familjerum på hotellet och det kan jag tyvärr inte rekommendera. Jättetrångt och mörkt rum, sisådär städning (bland annat låg där pet- och vinflaskor från förra gästen kvar när vi kom dit, bytte inte ut handdukar mm) och inte så bra helhetsintryck. Däremot sommarlandet och vattenlandet får tummen upp! Och äventyrsgolfen!

4 reaktioner på ”Gotland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s