Öluff i Grekland del 2 – Naxos

Från Santorini tog vi snabbfärja till Naxos vilket tog knappt två timmar. Bra att det gick fort för jag blir väldigt lätt sjösjuk och är inte så förtjust i färjor överhuvudtaget men det tråkiga var att man måste vara inomhus på snabbfärjan. Det gjorde att vi missade den fina utsikten över Santorini när vi lämnade ön och att det kändes ganska instängt.

Det gjorde att vi valde annan båt mellan  Naxos och Koufonissi dit vi åkte efteråt. Mer om det senare.

Naxos är största ön i Kykladerna och här kändes det mer likt vanliga turistorter och ön huserar många skandinaver. Vi hade valt ett boende som heter Colosseo Star och som låg strax söder om hamnen och Naxos stad, vid stranden Agios Prokopios. Familjevänligt och nära stranden och ägarna var tillmötesgående och vänliga. Trädgården är full med små keramikfigurer som tittar fram lite här och var och det finns pool och klätterställning, gungor mm. Vi bodde i en tvårumslägenhet med fyra sängar och balkong, rymligt och bra och gjorde att vi här valde att ha stortvätt av kläder.

image

image

På minussidan vill jag nämna att man behövde runda en ganska stor och illaluktande dypöl för att ta sig ner till stranden. Alternativet är att gå längs med en trafikerad väg utan trottoar. Annars är stranden fin och jättebra för barn och vattnet är klart och fint.

image

image

Restauranger och barer ligger tätt och och många av de har solstolar som de hyr ut för ca 7 euro för två.

Redan första dagen träffade vi en norsk familj med två döttrar i samma ålder som våra på hotellet. Barnen lekte och hade jättekul tillsammans så det blev även en hel del häng runt poolen på hotellet för att de skulle  träffas. Sista kvällen på Naxos åkte vi tillsammans in till Naxos stad där vi åt mat på en fiskrestaurang vid hamnen som heter Meze och var ett tips från ägaren på hotellet och som var snäll och skjutsade oss in. Naxos stad gillade jag mycket speciellt de mysiga gränderna, tavernorna och det var festlig stämning, kanske för att det var lördagskväll.

image

image

Dagen efter hann vi med lite poolhäng innan utcheckning och avresa till vår tredje ö på resan, Koufonissi som ligger precis utanför Naxos i sydöst. Denna gång en trevligare Blue Star- färja som gjorde två stopp på vägen till Koufonissi.  Hade vi tagit snabbfärja hade vi nog varit framme efter en halvtimme, nu tog det det ca två timmar. Men båten var större,  matutbudet bättre och utsikten likaså. Dessutom är denna typ av färja mycket billigare (500 kr för oss fyra) än snabbfärjan som vanligtvis kostar runt tusenlappen.

Hade vi stannat längre på Naxos hade vi nog hyrt en bil för att se lite mer av ön men det här fick räcka för den här gången.

Ett restaurangtips i Agios Prokopios är den som heter Trattoria, ligger vid stranden och var en av de mysigaste längs gatan. Ett annat tips är den restaurang som tillhör ett ganska nybyggt hotell på väg ner till byn och stranden. Tror den heter Taverna kort och gott och ligger på hotellets tak med pool och fin utsikt. Bilder från den nedan.

image

image

image


2 reaktioner på ”Öluff i Grekland del 2 – Naxos

  1. Ljuvliga Greklandsbilder.Naxos har jag aldrig besökt, men nu känner jag det där Greklandssuget igen.
    Det är befriande att inte längre dagligen behöva läsa om Greklandskrisen.

    1. Steve, jag måste säga att jag som aldrig egentligen haft ett Greklandssug förut har verkligen missat något. Innan öluffen hade jag bara varit på en veckas charter på Kreta vilket inte lämnade mig så imponerad. Men det här ger verkligen mersmak!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s