En molnig solförmörkelse i Bålsta

Nja, några så fina bilder på solförmörkelsen som jag lade ut i gårdagens inlägg blev det ju inte riktigt, hahaha. Men detta är i alla fall min upplevelse av dagens partiella solförmörkelse. Första helmolniga dagen på kanske två veckor (”Åhh, typiskt!” som Nalle Puh skulle säga) så jag var osäker på om man skulle se solen överhuvudtaget. Men ett ljusklot kunde jag urskilja där i gråa molntäcket och visst blev det mindre och mindre i takt med att månen skymde det. Till slut såg det bara ut som en liten nyans i molntäcket, så jag fick fokusera på några träd för att kameran skulle vilja ta en bild.

Och det är inte BARA kameran och fotografen som det är fel på här, jag såg det faktiskt så här suddigt själv pga av molnigheten. 😉

IMG_1901 IMG_1902 IMG_1907 IMG_1908 IMG_1909 IMG_1910 IMG_1912 IMG_1914


5 reaktioner på ”En molnig solförmörkelse i Bålsta

    1. Ja, samtidigt är jag lite intresserad av astronomi så jag gillar ju sånt här. Men insåg idag att jag missat ett annat fenomen som gick att skåda i veckan, norrsken. Hur kunde jag missa det, var har jag varit??

  1. Har hört att man inte ska kolla på solförmörkelse, stämmer det? I vilket fall som helst tycker jag att det inte är så viktigt hur det ser ut, det är ju spännande. Hett tips om du ska fokusera sådär mot sol är att du bara slår på manuell och väljer ”infinity” – läget. Det finns ett läge som fokuserar på oändligheten vilket funkar med sol och stjärnor å sånt väldigt långt bort. På mitt L-objektiv är det ett litet rakt streck eller ett l-streck och då ska man vara till vänster på det. Det finns lösningar på det mesta! ;( — Hur man hittar på Canon: https://www.youtube.com/watch?v=xopfmyMf5Ew

    1. Tack för tipset, Katarina! Det är ju bland annat sånt här som gör att jag vill att du vid något tillfälle har en fotokurs med mig! 😉 Men främst är det för att lära mig ta så fina foton som du! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s