När dag blir natt

Med ungefär 400 års mellanrum sker total solförmörkelse på ett givet ställe. Imorgon förmiddag, 20 mars, har vi möjlighet att se solförmörkelsen här i Sverige när månen ställer sig emellan Jorden och solen. Detta är en partiell solförmörkelse, 82%, och de totala är extremt ovanliga. Nästa chans att se en sådan här är år 2126 så passa på imorgon! Men kom ihåg att använda speciella glasögon eller svetsglasögon, vanliga solglasögon eller kameralins funkar inte. Jag har fått ett par som medföljde senaste numret av Illustrerad Vetenskap, så hittar ni inga andra kan ni alltid köpa tidningen.

Läs mer om solförmörkelsen på Illustrerad Vetenskaps hemsida http://illvet.se/solformorkelse

Foto: Webpix Ilustrerad Vetenskap
Foto: Webpix Ilustrerad Vetenskap

En reaktion på ”När dag blir natt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s