Vemdalen vecka 11 bokat och drömmen om tågresa

Nu har jag faktiskt två framtida resor inbokade vilket känns himla bra. Förutom Jamaica i november har vi också utnyttjat Skistars boka tidigt-rabatt och bokat en veckas skidsemester i Vemdalen i mars. Härligt! Bor gör vi i fräscha lägenheter nära backen. Och vi åker tillsammans med bonusdotter med pojkvän samt en familj till med barn i samma ålder som våra.

Håller också på att drömma om något helt annat. Är helt inne på någon typ av tågresa nu. Kanske för att barnen tycker det är så himla exotiskt att åka tåg, och buss med för den delen. Eller som kompensation för att det nog inte blir någon resa i Orientexpressens spår som jag varit så inne på. Sambon min vill helt enkelt inte. Så då tittar jag på två nya alternativ. Det ena är att ta sig ner med tåg till Grekland och åka runt i landet. Se klassiska byggnadsverk från antiken och ta sig ett och ett annat dopp i havet. Men vägen dit skulle gå via Berlin, Prag (eller annan plats i Tjeckien), Wien, Kroatien (bland annat Dubrovnik) osv. Vore väl inte så dumt?!

Alternativet är Kanada. Korsa landet från öst till väst med tåg. Hade man haft riktigt gott om tid skulle jag vilja börja i västra Kanada, i Vancouver, i mitten eller slutet av september nästa år och ta oss tvärs över landet till Montreal och östkusten. I Montreal hyr vi bil och tar oss via New England ner till Boston och skådar den berömda höstfägringen i området. Men vill vi ha någon semester över huvud taget nästa sommar antar jag att Kanada och New England är två olika resor. Annars räcker inte veckorna till. Varför kan man inte införa 8 veckors lagstadgad semester? Mer ledigt åt folket! 🙂

Ha det fint!

//Marina


9 reaktioner på ”Vemdalen vecka 11 bokat och drömmen om tågresa

  1. Hej! Jag gillar din blogg och tittar in här titt som tätt:) Jag skulle gärna vilja kontakta dig, har du någon mejladress jag kan skriva till?
    Vänliga hälsningar Agnes

    1. Hej Lena! Absolut intressant med Wales! Försökte få med det på vår rundtur i England förra sommaren men tyvärr hanns det inte med, så det får bli nästa gång eller en egen trip. //Marina

    1. Haha, ja det skulle man kunna tro. Har börjat nytt jobb som tagit en hel del fokus och energi. Och så har jag ju laddat inför Jamaica :).
      Så nu kommer det inlägg härifrån! Ha det fint! //Marina

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s