Nu har jag faktiskt två framtida resor inbokade vilket känns himla bra. Förutom Jamaica i november har vi också utnyttjat Skistars boka tidigt-rabatt och bokat en veckas skidsemester i Vemdalen i mars. Härligt! Bor gör vi i fräscha lägenheter nära backen. Och vi åker tillsammans med bonusdotter med pojkvän samt en familj till med barn i samma ålder som våra.

Håller också på att drömma om något helt annat. Är helt inne på någon typ av tågresa nu. Kanske för att barnen tycker det är så himla exotiskt att åka tåg, och buss med för den delen. Eller som kompensation för att det nog inte blir någon resa i Orientexpressens spår som jag varit så inne på. Sambon min vill helt enkelt inte. Så då tittar jag på två nya alternativ. Det ena är att ta sig ner med tåg till Grekland och åka runt i landet. Se klassiska byggnadsverk från antiken och ta sig ett och ett annat dopp i havet. Men vägen dit skulle gå via Berlin, Prag (eller annan plats i Tjeckien), Wien, Kroatien (bland annat Dubrovnik) osv. Vore väl inte så dumt?!

Alternativet är Kanada. Korsa landet från öst till väst med tåg. Hade man haft riktigt gott om tid skulle jag vilja börja i västra Kanada, i Vancouver, i mitten eller slutet av september nästa år och ta oss tvärs över landet till Montreal och östkusten. I Montreal hyr vi bil och tar oss via New England ner till Boston och skådar den berömda höstfägringen i området. Men vill vi ha någon semester över huvud taget nästa sommar antar jag att Kanada och New England är två olika resor. Annars räcker inte veckorna till. Varför kan man inte införa 8 veckors lagstadgad semester? Mer ledigt åt folket! 🙂

Ha det fint!

//Marina

Annonser