Mobila trender och vinnarna i Travel Blog Awards

 

 

Supersavertravel bjöd in till pressfrukost och presenterade bland annat vinnarna i deras tävling Travel blog awards!

Över 4 000 röster i finalomgången och varsågod, njut av några riktigt bra resebloggar. Vinnarna är:

Bästa resebloggen: Mary af Rövarhamn  

Bästa USA-bloggen: Anna Ström Åhlén New York My Bite

Bästa Asienbloggen: Annika Ilic

Bästa fotobloggen: The house of Susanna Susanna Rosén

Bästa bo och leva utomlandsbloggen: Karusell Grell Marie Grell

Juryns specialpris: Discovering the planet Daniela Nasteska Olsson

discovering mary

Supersavertravel bjöd också på resultatet av en trendspaning för 2014. Det är året vi kommer att bli än mer mobila vid surfandet efter och bokandet av resor. Redan nu ser de att vart tredje besök till supersavertravels sajter är från en mobil enhet och användandet har fördubblats det senaste året. Trots det verkar de flesta resenärer välja PC:n när resan ska betalas, bara någon procent betalar med mobila enheten. Spännande är att konsumenterna driver på utvecklingen, inte företagen. Konsumenten efterfrågar tillgänglighet och enkla och säkra bokningsförfaranden även via surfplattan och telefonen och som resebyrå gäller det att hänga med.

När i veckan och på dygnet bokar man helst sin resa? Supersavertravel ser tydligt att måndagar är den dagen i veckan som flest bokningar görs, då har vi suttit och gjort research och snackat ihop oss under helgen för att sen ta steget på måndagen. Kan också vara så att man vill vänta med att boka tills resebyrån är tillgänglig för eventuella frågor eller teknikstrul? Den vanligaste bokningstimman på dygnet är 21-22 på kvällen.

Två andra spännande trender är att antalet bokningar av lyxhotell ökar markant. Vi åker gärna lågprisflyg dit men sen vill vi bo lyxigt! Många tar också inspiration av bloggare och vänner när det gäller resmål och tips på hotell mm.

Läs hela pressmeddelandet här
PM TBA Trendspaning_2[1]

Om Supersavertravel
Supersavertravel är en av Nordens största onlineresebyråer och finns representerat i sex länder: Sverige, Danmark, Norge, Finland, Holland och Ryssland. Supersavertravel ingår i European Travel Interactive AB.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s