Sugen på Karibien

Nu är jag allt bra sugen på att återvända till Karibien. Vi åkte till ABC-öarna för några år sedan dvs Aruba, Bonaire och Curacao. Däremellan går det små flygplan och turen tar ca 30 minuter så vi planerade in alla tre öarna på vår resa. De har väldigt olika karaktär. Aruba är smekmånadsön nr 1 och med sitt lugn passar den också småbarnsfamiljer. Vackra stränder, palmer och vänligt folk. Här finns ett ställe som gör aloe vera-produkter, kul att se hur man gör dem och se aloe-plantagerna. Och bra produkter dessutom!

Bonaire åker du till för att dyka. Här är det lite kargare kust och inte lika många sandstränder att ligga på. Däremot hyr du en bil, tar med ett par tuber och annan dykutrustning och beger dig runt ön med en karta som märker ut alla bra dykplatser. Sen är det bara att hoppa i och njuta av bra dykvatten. Tuberna fyller du på på någon av tankstationerna längs vägen.

Curacao är den största ön av de tre och är den ön som bjuder på mest land-aktiviteter om man tröttnar på sol och bad. Vi åkte bland annat och kollade på Curacao-tillverkning (de färgglada likörena), en örtaträdgård och tog bilen och åkte runt med karta och hittade öde stränder.

Många magasin och sajter skriver om Karibien just nu. Escape 360s senaste nummer tar upp det och Reseguiden lyfter fram några av alla öar. http://www.reseguiden.se/artiklar/karibiens-7-skonaste-oar-2563?utm_source=BizWizard&utm_medium=email&utm_campaign=rgnb2013v50_sistaminutentillsolen

Jag skulle verkligen vilja åka nu på jullovet men tror jag väntar tills priserna återgår till det normala…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s