England-research

I början av juni sticker vi till England för två veckors rundresa på den engelska landsbygden.

Så nu är planeringen i full gång. Naturligtvis ska det bokas flyg och hotell för de två första nätterna. Men också samla in tips och information om trädgårdar, städer och alla platser som är värda ett besök.

böcker

Det här brukar jag gå igenom för att göra min research inför en resa:

  1. Fråga mig för. Vilka har redan varit där av mina vänner och bekanta och kan dela med sig av sina erfarenheter? Jag jobbar på ett globalt företag och har många brittiska kollegor som mer än gärna tipsar om platser och allt möjligt när man frågar. Jag har också en gammal vän från London som jag hör av mig till.
  2. Köper en guidebok. Minst en inhandlar jag. De senaste åren har jag favoriserat  Första klass-böckerna eller Rough guide före Lonely planet men minst en övergripande och gärna en eller några som är mer specialiserade på ex. landsbygden, fina bilvägar, trädgårdar mm. Även om mycket information finns på nätet vill jag ha min bok att bläddra och titta i både innan resan men också på plats i landet.
  3. Internet. Förstås. Visit Britain har en schysst sajt om att resa runt i England i detta fallet men det finns även artiklar på resesajter såsom dn, vagabond, resfeber mfl.
  4. Inspirationsböcker. Jag letar efter England i alla de inspirations- och samlingsböckerna jag har. Några exempel på böcker finns i ett tidigare blogginlägg.
  5. Resetidningar. Jag har en uppsjö av gamla och nya resetidningar hemma och de skummar jag också igenom på jakt efter tips på bra hotell och sevärda platser.

Oftast blir ”vill se”-listan längre än resans längd så visst måste det till en prioritering. I vårt fall så lär vi inte hinna upp till York till exempel utan kommer nog hålla oss i södra och mellersta England.

Återkommer med resedagbok därifrån!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s