Barnens första skidresa

I år var det äntligen dags för våra småttingars första gång på slalomskidor. Moa är drygt fem år och Meja är 2.5 år och jag och Pelle har inte åkt skidor på mer än sex år. Lite ringrostiga alltså men förväntansfulla inför en vecka med mycket frisk luft och vintersport.

Vi bodde en vecka i Vemdalen, närmare bestämt Vemdalsskalet. Vi höll oss till Vemdalsskalet men i närheten finns även Björnrike, Klövsjö och Storhogna som man lätt tar sig till.

vy_skalet_ar

Med oss på resan var Pelles äldsta dotter Johanna 20 år och hennes pojkvän Adam samt våra vänner som har två döttrar i ungefär samma åldrar som våra. Vi fick plats i samma lägenhet i boendet Skalsgården som har 8 bäddar, och det kändes inte alls trångt. Dessutom var lägenheten superfräsch och snyggt inredd och med alla tänkbara bekvämligheter och bastu. Läget är suveränt för barnfamiljer. 20 meter till liftarna och barnbacken gjorde det smidigt för oss att ta oss till barnens skidskola i tid på mornarna.

rum

De två äldsta barnen gick de första dagarna i både skidskola och fick en timmes privat skidlärare på eftermiddagen. Skidskolan var bra men timmen med skidläraren gav mer så de hoppade av skidskolan i slutet av veckan och fick lite mer tid med skidläraren istället. Moa knäckte koden direkt och åkte jättefina svängar och röda backar andra dagen. Hon blev stormförtjust och ville inte åka hem på söndagen. Meja fick testa skidorna någon timme varje förmiddag i minsta barnbacken. Hon tyckte det var roligt och var ju hemskt söt i sin hjälm och små skidor på vilka bindningarna knappt fick plats. Men hon var helt klart lite mer reserverad och lite för ung fortfarande för att uppskatta och bemästra skidåkningen fullt.

Jag och Pelle delade upp dagarna i halvdagar mellan oss och turades om vem som var med vilket barn. Om Pelle tog Meja i barnbacken på förmiddagen fick jag först lite egen skidåkning med ngn annan vuxen när Moa var i skidskolan för att sedan ta med mig Moa, och sedan bytte vi på eftermiddagen. De två yngsta tjejerna uppskattade fjälldagiset som var på eftermiddagarna, samma tid som de två äldsta hade sin skidlektion. Detta gjorde att vi vuxna även fick möjlighet att åka lite tillsammans.

Så vad tyckte jag om Vemdalen? Riktigt bra för barnfamiljer och möjligheter för variation om man räknar med Björnrike, Klövsjö och Storhogna. Nu åkte vi bara några timmar effektiv tid varje dag så vi hann inte tröttna på Vemdalsskalet.

Vi åkte vecka 11 vilket är en bra tid om du vill undvika värsta ruschen. Det är precis efter sportloven så det har lugnat ner sig och är inga liftköer. Mitt i Vemdalsskalet finns en nybyggd restaurang som serverade fräsch och god mat och jag noterar att flera byggen pågår i området. Nya hotell och caféer mm är på G.

Läs mer om Vemdalsskalet

Samtliga bilder: Skistar


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s