Hotell på Santorini – en riktig rysare!

Det var ju ett bra tag sedan vi bokade våra flygbiljetter till den grekiska övärlden där vi ska öluffa i sommar. Inte trodde jag då, i min vildaste fantasi, att jag direkt borde ha bokat hotell på ön som är vårt första stopp, Santorini. Men det visade sig vara en riktig rysare och dessutom helt obegripligt dyrt! Nu ville jag ha våra första nätter fixade eftersom vi landar mitt i natten och vill kunna åka direkt till hotellet. När jag läst på om öluffning i grekiska världen möttes jag annars med tipset att inte förboka hemifrån, det är mycket mer ekonomiskt och större chans att pruta mm på plats.

Vilket då säkert gäller alla öar. Utom Santorini. För här ska visst hela världens befolkning samlas i just juli. Och dessutom verkar det här som om hotellägare i fyr- och femstjärneklassen verkar tro att de är värsta lyxhotellet på Seychellerna för de tar minsann lika mycket betalt. Sökte på flera sajter och fick upp flera alternativ som kostade över 100 000 SEK för tre nätter. Seriöst?! Det och lite till kan jag lägga på ett nytt kök. Inte på tre nätters boende.

Hittade till slut några alternativ som verkade ok. Några låg på östra sidan nära stranden och några på västra sidan med utsikt över den kända calderan och solnedgången. De som svarade snabbast och hade bäst erbjudande var Grand View på västra sidan. Ser jättemysigt ut och med en lite rustik och shabby chic-touch som jag gillar. Är förhoppningsvis det dyraste boendet på vår Greklandsresa men ändå överkomligt jämfört med vad man verkar få för pengarna på denna ö.

Puh! Bokning klar. Påläsning om Greklands övärld påbörjad.

Foto från Grand Views hemsida
Foto från Grand Views hemsida
Foto från Grand Views hemsida
Foto från Grand Views hemsida

5 reaktioner på ”Hotell på Santorini – en riktig rysare!

 1. Ruskigt när prissättning tar sig såna uttryck. Dom biter sig väl själva i tummen kan jag tro.
  Jag åkte i 30 års tid till den grekiska övärlden, men det var innan Santorini blev en hit så dit hittade jag aldrig. Men, oj vilket Greklandssug jag får av detta inlägg.
  Hoppas att ni får en trivsam öluff med boende till humana priser.

 2. Min första resa var till Rhodos och min sista till Skiathos. Jag öluffade aldrig, men besökte ändå många öar. Jag älskar Grekland och har trivts var än jag varit. Kreta, Samos, Symi, Lesbos och Skiathos är dock öar som av olika anledningar fastnat mera än andra.
  Skiathos blir favoriten, mycket beroende på att det blev den enda Greklandsresan som D och jag gjort tillsammans..Skulle jag kunnat åka igen så hade det blivit till Skiathos med D.
  Nu när jag får anledning att blicka bakåt så inser jag oxå att minnena bleknat. Bl. a. så ser jag att det var i 23 år, mars 1977 – aug. 2000, och inte 30 år som jag åkte till Grekland.
  Det jag minns allra bäst är de underbara människor jag träffade. Jag blev alltid väl bemött och omhändertagen var än i Grekland jag vistades.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s