Etiketter

, ,

Det var ju ett bra tag sedan vi bokade våra flygbiljetter till den grekiska övärlden där vi ska öluffa i sommar. Inte trodde jag då, i min vildaste fantasi, att jag direkt borde ha bokat hotell på ön som är vårt första stopp, Santorini. Men det visade sig vara en riktig rysare och dessutom helt obegripligt dyrt! Nu ville jag ha våra första nätter fixade eftersom vi landar mitt i natten och vill kunna åka direkt till hotellet. När jag läst på om öluffning i grekiska världen möttes jag annars med tipset att inte förboka hemifrån, det är mycket mer ekonomiskt och större chans att pruta mm på plats.

Vilket då säkert gäller alla öar. Utom Santorini. För här ska visst hela världens befolkning samlas i just juli. Och dessutom verkar det här som om hotellägare i fyr- och femstjärneklassen verkar tro att de är värsta lyxhotellet på Seychellerna för de tar minsann lika mycket betalt. Sökte på flera sajter och fick upp flera alternativ som kostade över 100 000 SEK för tre nätter. Seriöst?! Det och lite till kan jag lägga på ett nytt kök. Inte på tre nätters boende.

Hittade till slut några alternativ som verkade ok. Några låg på östra sidan nära stranden och några på västra sidan med utsikt över den kända calderan och solnedgången. De som svarade snabbast och hade bäst erbjudande var Grand View på västra sidan. Ser jättemysigt ut och med en lite rustik och shabby chic-touch som jag gillar. Är förhoppningsvis det dyraste boendet på vår Greklandsresa men ändå överkomligt jämfört med vad man verkar få för pengarna på denna ö.

Puh! Bokning klar. Påläsning om Greklands övärld påbörjad.

Foto från Grand Views hemsida

Foto från Grand Views hemsida

Foto från Grand Views hemsida

Foto från Grand Views hemsida

Annonser