Svenska sommartips för barnfamiljer

Tänkte bjuda på några utflyktstips i Sverige. Man behöver ju trots allt inte åka utomlands på semestern, har jag kommit på…;) 

 

Astrid Lindgrens värld i Vimmerby

Vi har lantställe i Fagerhult i Småland och har därför inte så långt till Vimmerby och Astrid Lindgrens värld. Det blir en självklar utflykt för oss som har två tjejer på 2 och 4 år. Nu var vi där mitt i juli och högsäsong. Förra året var vi där i början på juni. Och jag föredrar nog ett besök när det är lite lugnare. För är det väldigt mycket folk måste man tänka på att vara på plats vid showerna en halvtimme innan de startar. Och det tar naturligtvis tid från annat man kan se och göra i parken.

Villa Villekulla

Mina tjejers favoriter är Pippi, Ronja, Madicken och Emil, så det är främst det vi fokuserade på. Vill du ha gott om tid och se alla showerna får du nästan räkna med två dagar.

Barnen är ju i sitt esse en sådan här dag. Allt är roligt! Polisstationen på Bråkmakargatan, åka skrinda (finns att hyra för 20 kr), äta pannkaka, klättra runt i Villa Villekulla men bäst av allt är alla föreställningar. Superduktiga aktörer och välregisserade shower och barnen sitter som ljus.  Alla föreställningar sker utomhus så ta med regnkläder om det finns tillstymmelse till regn. Paraply uppskattas inte förstås under föreställningarna.

Om dina barn har svårt för att somna på kvällarna. Ta med de till en dag på Astrid Lindgrens värld. Våra barn somnade efter två sekunder i bilen på vägen hem…

Barnens gård utanför Karlskrona

En annan utflykt med barnen i åtanke är Barnens gård som ligger längs E22 nära Karlskrona i Blekinge. Ett suveränt ställe. Och genomtänkt! Jag älskar när någon tänkt till. Här är det rejäla grejer, bra disponerat och barnen får både lära sig nyttiga saker om djur men också leka av sig.

Våra barn älskade vattenlandet med vattenruschkanor för alla åldrar. Till och med lilla Meja, precis fyllda två, kunde åka. Igen! Igen! Ropade hon så fort vi kommit ner från en av kanorna. Bara i vattenlandet kan du tillbringa timmar med barnen om du vill.

Utöver det kan barnen köra minitraktorer och minilastbilar, mycket uppskattat av min äldsta dotter. Det finns hoppborgar, studsmattor och inte minst djur förstås. Kaniner, höns, getter och alla får du gå in och hälsa på och klappa. Djuren har det bra här, blir det för mycket med barnen kan de dra sig undan till områden som bara djuren får vistas i.

Ponnyridning

Dessutom finns det hästar och möjlighet att rida ponny. Detta kostar 20 kr. Och sen går det också en tur upp till korna i hagen. Dit kommer du genom att åka på hölasset bakom traktorn. På vägen tillbaka får du hålla i dig i den obligatoriska bonna-svängen vilket får barnen att kikna av skratt.

Meja i hölasset

Det kostar en hel del i inträde men vi tycker att det var väl värt den investeringen för en rolig och uppskattad dag med barnen.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s