Gästreportage: Januariresa till The Big Apple

Jag säger välkommen till gästbloggare Agnes som här bjuder på tips och inspiration om New York!

Hej! Mitt namn är Agnes och jag driver bloggen Todaylifestyle, vilket främst är en reseblogg. Att resa är min stora passion och jag har ständigt en ny resa inplanerad i kalendern att se fram emot. Jag är i skrivande stund nyss hemkommen från en weekend i New York och tänkte här dela med mig lite av mina upplevelser från resan samt lite allmänna NYC tips – New York är nämligen ett av mina absoluta favoritresmål dit jag reser så ofta jag har möjlighet.

Bild ett

Lower Manhattan: Mitt favoritområde på Manhattan är utan tvekan Nolita, vilket är ett litet område som sträcker sig ungefär mellan Little Italy och Soho. Här är husen lägre än i Midtown och det är en väldigt mysig atmosfär med många små trevliga caféer och butiker längst med gatorna. Jag brukar alltid försöka boka ett hotell i detta område, så gjorde vi även denna gång. Ett av mina favoritställen i Nolita är det fransk-marockanska caféet Gitane, som serverar superhärlig frukost och spännande rätter. Förutom Nolita så älskar jag även West Village vilket är ett tjusigt område med krokiga gator och låga tegelhus. Här finns bra shopping och trevliga restauranger. SOHO är området du ska bege dig till när det är dags för shopping, längst Broadway ligger massor av prisvärda kedjor medan de exklusivare designbutikerna ligger på de små kullerstensgatorna en bit in. På kvällen när det är dags för drinkar så är det dock Lower East side som gäller.

Bild tvaÌŠ

Midtown: Det är klart att man inte ska ha lämnat NYC utan att ha fönstershoppat lite på 5th Avenue, tagit en promenad i Central park och beskådat neonskyltarna vid Times Square. Väl i Midtown tycker jag att man ska äta lunch på Oyster bar på Grand Central Station. Här sitter man i en trevlig miljö och kan äta billiga oston med pommes och spana på folk. Restaurangen är liksom stationen över hundra år gammal, vilket är häftigt. Tips är att ta plats i en av de låga barerna, då hamnar du mitt i händelsernas centrum.

Bild tre

Chelsea Market: Att besöka Chelsea Market är verkligen en upplevelse. Här kan man gå runt länge utan att bli uttråkad. Man blir ju lite hungrig av att titta på all den fina maten, så då är det perfekt att äta lunch på ett av de små haken eller restaurangerna som huserar här.

Bild fyra

Lobsterroll: Är man i NYC måste man testa en lobsterroll, vilket är hummer som serveras i korvbröd med krispiga pommes till. Nu senast åt vi på Ed’s Lobster bar och var väldigt nöjda. Extra plus för den snygga lokalen med trevlig marmorbar. En annan känd kedja är Luke’s Lobster, som har ett flertal restauranger på Manhattan.

Bild fem

High Line: Underbart promenadstråk i West Village/Chelsea. Man promenerar uppe på den gamla järnvägen och har finfin utsikt över Hudson och staden. Lugnt och skönt fritt från trafik, och ett flertal bänkar utställda längst med vägen om man vill ta en liten paus i solen. Perfekt bensträckare och en lite annorlunda promenix.

Bild sex

Kultur: I New York finns massor av bra museum. Jag kan varmt rekommendera både the American Museum of Natural History ( mest djur och natur, de har en väldigt häftig utställning om dinosaurier), The Museum of the city of New York (väldigt intressant om NYCs historia) och det moderna konstmuseet MoMA. Passa även på att boka biljetter till någon av alla de härliga musikalerna som spelas på Broadway.

Bild sju

Som tur är för alla oss som älskar New York är att man nuförtiden kan hitta väldigt prisvärda biljetter. Jag brukar ofta använda www.expedia.se för att boka flygbiljetter och något trevligt hotell på samma gång. Gällande hotell är jag mer mån om att få ett bra läge än toppstandard. Hotellpriserna är överlag ganska dyra i staden så jag drar ner lite på lyxen för att istället kunna lägga pengarna på god mat och upplevelser i staden. När du bokar, glöm heller inte att ansöka om ESTA (elektroniskt visum till USA). Viktigt att inte glömma är också att det är en utbredd drickskultur i NYC, vilket gör att man lägger på ca 15 procent vid varje restaurangbesök.

Besök gärna min blogg, Todaylifestyle, om ni vill läsa mer om mina resor och läsa utförligare om just New York. Tack för mig!


3 reaktioner på ”Gästreportage: Januariresa till The Big Apple

  1. Hej! Tyvärr har jag inte det..överlag tror jag att det är ganska svårt pga visum etc, det enklaste om man vill jobba i NYC är nog om man som svensk jobbar på ett svenskt företag som har verksamhet/kontor i staden. Men ingenting är ju omöjligt såklart, lycka till!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s