Födelsedag och Dunn’s River Falls

Idag halkade jag över 40-strecket och det firade vi bland annat med en utflykt till det vackra Dunn’s River Falls, vattenfallen som är Jamaicas största sevärdhet (räknat i antal besökare). Det är ett 195 meter högt vattenfall i olika avsatser eller etapper och genom att någon ägnar tid åt att skrubba berget fri från alger och annat kan man få fotfäste och klättra hela vägen nerifrån och upp. En kul upplevelse för hela familjen. Vi i svenskgruppen klättrade på var för sig. De som bildar ett långt led nedan och sjunger hejaramsor så det hörs över hela ön är amerikanerna. Sägen säger att man blir 10år yngre när man klättrat upp hela vägen för fallet vilket ju passar bra en sådan här dag.

image

image

image

image

image

image

Tillbaka på hotellet igen till lunch som vi intog i strandrestaurangen till ljudet av reggaemusik och doften och smaken av öns paradrätt jerk chicken. Det är en marinad och kryddblandning som ger kycklingrätten sin karaktär och det är supergott!

image

Hann sedan med ett dopp i poolen innan jag spanade in hotellets spautbud. Skippade cannabis-massagen som fanns på menyn och satsade istället på en välbehövlig ansiktsbehandling. Den anti-stressbehandling jag fick gjorde mig tio år yngre enligt hudterapeuten. Inte dåligt att börja dagen med att fylla 40 och avsluta den som 20!;-)

Fördrink på terrassen innan middag på franska a la carte-restaurangen där barnen faktiskt testade sniglar med skräckblandad förtjusning och mest för att kunna berätta det för kompisarna. Avslutade en fin dag med skumpa på balkongen och läsa grattishälsningar från alla goa vänner. Ha det gott//marina

image

n


En reaktion på ”Födelsedag och Dunn’s River Falls

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s