Jerk

Om rom är Jamaicas mest kända dryck är jerk chicken nog den mest kända maträtten. Jerk är en barbecuegrillad köttbit med en speciell kryddblandning av lök, kryddpeppar, chili, kanel, timjan och  andra kryddor. Behöver inte bara vara kyckling utan kan vara fläskkött, fisk mm. Såser av olika styrkor är tillval. Verkligen gott!
Förutom jerk chicken finns även en annan inhemsk maträtt på tallriken nedan; festival. Festival är friterade majsmjöls-dumplings och smakar som friterade munkar med inslag av pepparkaka. Barnens och min favorit!

image

Hotellets jerk chicken-kock som vi kallar galne kocken för hans spelande på oljefaten och skojande med gästerna

image
Hotellets jerk chicken-kock som vi kallar galne kocken för hans spelande på oljefaten och skojande med gästerna

En reaktion på ”Jerk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s