Möte med delfiner på Jamaica

Jag fortsätter berätta om Jamaica och våra upplevelser där. En dag åkte vi till Dolphin´s cove i Ocho Rios, inte långt från Runaway Bay där vi bodde. Det finns även ett Dolphin´s cove i Negril, på västkusten.

Många drömmer om att simma med delfiner och här är en av platserna du kan förverkliga den drömmen. Just delfiner tycks fascinera oss människor och är ett av de mest omtyckta och beundrade djuren i havet. Och visst var det en magisk upplevelse att få röra vid dessa djur och till och med känna dess styrka när delfinen Sky tog mig med på en simtur mage mot mage. Och barnen älskade det!

wpid-imag2732.jpg wpid-img_20141123_172400.jpg

Egna foton får man inte ta utan du får köpa deras enskilda foton eller hela paket med alla foton och videor på dig för runt 1 000 SEK. Så mycket ville jag inte betala för det utan köpte ett par bilder på barnens möten bara.

Delfinerna värmer upp inför vårt möte
Delfinerna värmer upp inför vårt möte

Förutom delfiner kan du här också möta stingrockor, hajar, ormar, papegojor och många andra djur.

Jag har en viss liten inbyggd skepsis, jag gillar ju till exempel inte djurparker eller cirkusar och tycker djuren gör sig bäst i det vilda och fria. Kolmården och Skansen och andra som känns seriösa är ok. Så jag var och är fortfarande lite osäker på hur jag skulle ställa mig till detta. Jag är övertygad om att delfinerna mår bättre ute i öppna havet och samtidigt skapar denna typ av aktivitet och även djurparker en närhet till och upplysning om djuren och deras beteende. Vilket ju är något otroligt viktigt i frågan om att bevara arter och förståelse för djurlivet också. Så: bra eller dåligt? Tror var och en får avgöra.

wpid-imag2627.jpg wpid-imag2607.jpg wpid-imag2605.jpg wpid-imag2602.jpg

Det finns tre nivåer på kontakten med delfinerna och den lägsta är Encounter där du får klappa och pussa delfinen men inte simma med den. Det fick vår 4-åriga dotter Meja göra men i vuxens sällskap (Pelle i det här fallet) och han fick då betala dels för Encounter och Swim, som är nästa nivå. Swim gjorde jag och Moa som är 7 år och simkunning när Pelle och Meja gjorde Encounter. Sen fick Pelle köra Swim själv med en annan grupp. Det tråkiga är att Pelle därmed fick betala dubbelt och det är ju ingen superbillig aktivitet redan från början, men det är bara betala och se glad ut. Nästa nivå heter Ultimate och den stora skillnaden mellan Swim och Ultimate är nog att med Ultimate simmar du med två delfiner istället för en och får nog lite längre egen tid med delfinerna också. Kommer inte exakt ihåg vad vi betalade för allt men jag tror att aktiviteterna kostar från 74 US Dollar och uppåt per person. Dyrt blir det för hela familjen men så är det också något du gör en, kanske max två gånger i livet. Så det får det vara värt! 🙂

wpid-imag2598.jpg

Poolerna där du kunde klappa stingrockor och hajar
Poolerna där du kunde klappa stingrockor och hajar

3 reaktioner på ”Möte med delfiner på Jamaica

  1. Underbart! Jag drömmer fortfarande om att få simma med delfiner. Hade bokat in det i Karibien, men när de fick höra att jag var gravid fick vi boka av. Delfiner kan tydligen bli aggressiva mot gravida kvinnor, eftersom de känner barnet i magen och inte riktigt vet hur de ska hantera det.

    1. @resfredag: Oj, det kände jag inte till faktiskt, att delfiner reagerar på graviditet. Vad synd när du var inställd på det. Men det kommer fler tillfällen och jag tyckte att det var kul att ta med barnen och ge dem den upplevelsen också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s