Idylliska Söderköping

Ett mysigt stopp i sommar är det idylliska Söderköping. Här bor en av mina närmaste vänner och jag förstår varför hon har valt att rota sig här. Till skillnad från min egen hemort numera (Bålsta) så har Söderköping en mysig och fin stadskärna och gammal bebyggelse.  I helgen var jag åter här för att hälsa på och bland annat besöka Bråvallafestivalen på torsdagen. Men vi hann också med att göra en rundvandring i staden med en audioguide i telefonen. Smart grej! Och bra! Vi lotsades runt bland stadens gator och fick höra spännande historia och fakta om Söderköping som är en av Sveriges äldsta städer. Här i staden spelades Madickenfilmerna in på 70-talet. Och det är precis den känslan man får här i denna välmående och charmiga stad. Att man är i en Madickenfilm. Från Söderköping kan du också ta en dagstur på Göta kanal eller åka ut i St Annas skärgård mm.

IMG_0965 IMG_0966  wpid-imag0170.jpg IMG_0968

Storån flyter fortfarande fram men i mindre format än på medeltiden då det var en viktig farled in till Söderköpings hamn
Storån flyter fortfarande fram men i mindre format än på medeltiden då det var en viktig farled in till Söderköpings hamn

wpid-imag0172.jpg

Storån fram till torget
Storån fram till torget

wpid-imag0178.jpg  wpid-imag0185.jpg

Lillån
Lillån

IMG_0975

Söderköpings årliga medeltidsfest
Söderköpings årliga medeltidsfest

wpid-imag0189.jpg IMG_0980 wpid-imag0190.jpg IMG_0983  wpid-imag0194.jpg

Bästa glassen i staden enligt "the locals"
Bästa glassen i staden enligt ”the locals” tillika Dr Berglunds mottagning i Madicken-filmen där Lisabet stoppar in en ärta i näsan och måste gå till doktorn..

 

Jag måste ju bara avsluta med en bild från Bråvalla och Iron Maiden. Inte så mycket med Söderköping att göra men ack så härligt att se dem igen i sitt esse!

wpid-imag0160.jpg

 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s