Etiketter

, ,

Läste på Aftonbladet Resa en lista över de 10 mest spännande resmålen 2012. I alla fall enligt tidningen New York Times.

Listan ser ut så här:

1. Panama

2. Helsingfors

3. Myanmar (Burma)

4. London

5. Oakland, Kalifornien

6. Tokyo

7. Tanzania

8. Patagonien

9. Lhasa, Tibet

10. Havana, Kuba

Har varit på fyra av dessa ställen: Helsingfors, London, Tokyo och Tanzania. Mest intressant för egen del just nu verkar Lhasa! Jag skulle verkligen vilja åka till Himalaya och områdena runtomkring. Mest inriktad är jag på Bhutan, det är nog inte lika oroligt som Lhasa, men kanske lite svårtillgängligt. Får se, måste utvärdera om det passar att åka med småbarn. Man ska nog passa på att vandra mycket och det blir inte alltid så lätt med små barn som inte kan gå långa sträckor själva.

Myanmar skulle jag nog vilja ersätta med Kambodja. Finns mer generellt att se där. Angkor Wat till exempel! Måste jag bara se ngn gång!

Patagonien har jag velat åka till länge också, men just nu har södra Sydamerika halkat ner lite på min privata lista, till förmån för andra resmål.

Läs Aftonbladet-artikeln här.

Annonser